RECEPT
Aardappelgratin
met geitenkaas en spruitjes
4 personen
20 + 25 min

Ingrediënten

750 g aardappels, gewassen

2 uien, in dunne ringen

250 ml volle melk

150 g zachte geitenkaas

2 el olijfolie

300 g kastanje champignons, gehalveerd

Ovenschaal, ingevet

Ingrediënten bestellen

Kastanje Champignons 250 gr
€ 1,49
Uien Netje 1 kg
€ 1,99
Den Eelder Boeren Volle Melk 1 l
€ 1,19
Opperdoezer Ronde 1,5 kg
€ 3,99
Buche Naturel
€ 2,15
Olitalia Olijfolie Extra Virgin 500 ml
€ 4,09
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C.

Schaaf de ongeschilde aardappels in zeer dunne plakjes. Schep de uiringen om met de aardappelplakjes, breng op smaak met zout en peper en leg dit in de ovenschaal. Leg de geitenkaas erop, schenk er de melk bij en gaar de aardappels in 25 minuten gaar.

Snijd het onderste stukje van de spruit (ze hoeven niet ingesneden te worden) en halveer grotere spruiten. Verwarm de olie in een hapjespan, doe de spruitjes en champignons erbij, leg de deksel erop en laat in 15 minuten gaar worden.

Serveer de aardappelgratin met spruitjes en champignons.

Eet smakelijk!