RECEPT
Artisjok
met geitenkaassaus en vijgenbrood
4 personen
45 min

Ingrediënten

4 artisjokken

125 ml zure room

1 tl tijmblaadjes

50 ml melk

400 g tomaatjes

150 g zachte geitenkaas met honing, verbrokkeld

enkele blaadjes basilicum

1 vijgen-gorgonzolabrood

Ingrediënten bestellen

Artisjok
€ 2,49
Mini Pruim Trostomaten 1 tros (±10 stuks) ca. 150 gr
€ 1,79
Landmarkt Halfvolle Melk 1 l
€ 1,09
Basilicum In Pot
€ 1,99
Geitenkaas Met Honing ca. 200 gr
€ 3,38
Bereidingswijze
Snijd met een groot mes de dikke steel aan de onderkant van de artisjok. Kook de artisjokken in een grote pan met ruim water met zout in 40 minuten gaar. Zorg dat de artisjokken onder water blijven door er een bord op te leggen met iets zwaars erop. Zodra je de blaadjes er gemakkelijk uit kan trekken is de artisjok gaar.

Verwarm de zure room met de geitenkaas en de melk al roerende op een laag vuur tot de geitenkaas geheel gesmolten is. Snijd 2 tomaatjes en enkele blaadjes basilicum fijn en roer dit door de geitenkaassaus, breng op smaak met zout, versgemalen peper en tijm. Neem de artisjokken met een schuimspaan uit het water en laat ze ondersteboven op een vergiet uitlekken.

De blaadjes van de artisjokken haal je één voor één van de artisjok, het blaadje dip je in de geitenkaassaus en het zachte gedeelte eet je op. In de kern van de artisjok zit het 'hooi', dit kun je niet eten en moet je verwijderen. Nadat je het hooi het verwijdert wacht als verrassing het 'hart' van de artisjok; het lekkerste gedeelte.

De tomaatjes, blaadjes basilicum en het vijgenbrood kun je, samen met de artisjokblaadjes als dip gebruiken voor de geitenkaassaus.

Eet smakelijk!