RECEPT
Asperges met garnalen
komkommer en basilicum
4 personen
30 min

Ingrediënten

1 kg asperges

600 g vastkokende aardappels, geschild 

2 komkommers, blokjes

500 gr Hollandse garnalen

50 gr roomboter

Handvol verse basilicumblaadjes

1 citroen

Ingrediënten bestellen

Primeur Aardappelen 1,5 kg
€ 2,99
Hollandse Gepelde Garnalen 100 gr
€ 5,95
Komkommer
€ 0,99
Basilicum In Pot
€ 1,99
Citroenen
€ 0,59
Bereidingswijze
Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje en snijd de houtige onderkant eraf. Kook de asperges in een ruime pan water met zout naar smaak en een klontje boter 10 minuten. Zet het vuur uit en laat de asperges 15 minuten in het hete water liggen.

Halveer intussen de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 minuten gaar. Giet af, doe terug in de pan en laat ze afgedekt van het vuur 5 minuten staan.

Rasp een halve theelepel schil van de citroen en pers de vrucht uit. Schep de komkommer om met de garnalen, basilicum, citroensap en -rasp en breng op smaak met zout en peper.

Smelt de rest van de boter. Serveer de asperges met het garnalenmengsel, de aardappels en druppel de gesmolten boter erover.

Eet smakelijk!