Broodpudding met peer, krent, rozijn & druif

Tijd: 15 minuten + 45 minuten oventijd

Voor 10 stukken

Boodschappenlijstje:

  • 150 gram rozijnen & krenten
  • 500 gram oud brood
  • 400 ml volle melk
  • 3 eieren
  • 100 gram rode druiven, gewassen en van takjes gehaald
  • 2 peren, in blokjes
  • 50 gram pijnboompitjes
  • 25 gram boter, in piepkleine blokjes
  • ondiepe taartvorm (22 cm), ingevet

Recept:

  1. Week de krenten en rozijnen in heet water. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snijd het brood in stukken, schenk de melk erover en laat 5 minuten staan. Klop de eieren los en schep dit door het weekgeworden brood.
  3. Laat de krenten en rozijnen uitlekken en schep dit met de druiven en stukjes peer door het broodmengsel. Doe het geheel over in een taartvorm, druk het goed aan en bestrooi met de pijnboompitten en de stukjes boter.
  4. Bak de broodpudding in 45 minuten goudbruin. Laat de broodpudding goed afkoelen alvorens aan te snijden.
  5. Lekker met een flinke schep, op kamertemperatuur gebrachte, biologische yoghurt van zorgboerderij ons verlangen.

Eet smakelijk!