< TERUG

Beemsterlant's varkens
& familie v/d Marks visie op antibioticagebruik.
Beemsterlant's varkens

Het Beemsterlant's varken is vooral ontstaan uit de vraag naar varkensvlees van een betere kwaliteit, tegen een eerlijke prijs en vooral met een betere smaak. Dit zijn niet de enige argumenten om te kiezen voor het Beemsterlant’s varken. Tim, Yvonne & Arie-Jan v/d Mark zijn veehouders die leveren aan Landmarkt. Ook zij vinden het belangrijk dat het vlees op je bord 100% veilig is geproduceerd.

Bij de familie v/d Mark leven de dieren in goed verzorgde stallen met afleidingsmateriaal, een duidelijk dag en nachtritme, goede ventilatie, hoogwaardig veevoer en water. De gezondheid van het varken is een essentieel onderdeel van zijn welzijn. De varkens staan onder medische controle van een vaste dierenarts die de boer en de dieren goed kent.

 Het Beemsterlant’s visie op antibioticagebruik

De diergezondheidseisen van het Beemsterlant’s varken bieden niet alleen een heldere garantie richting jou als consument, het levert ook een belangrijke bijdrage in de strijd tegen de ontwikkeling van antibioticaresistentie bij mensen.

Henk Jans, arts MG / milieuarts:

“Steeds meer soorten bacteriën worden ongevoelig voor antibiotica. Hierdoor zijn in de toekomst infecties zowel bij mens als dier minder goed te behandelen. Dit probleem is zo omvangrijk, dat zowel internationaal als binnen Nederland maatregelen nodig zijn. Het Beemsterlant’s varken levert met de ‘antibioticavrij leven’ garantie een belangrijke bijdrage aan de gezondheid van varkens en mensen.”