RECEPT
Boerenkoolstamppot met gebakken rookworst
en knolselderij-walnootcrunch
4 personen
40 min

Ingrediënten

1 knolselderij

500 g Laura aardappels, geschild

3 el olijfolie

1 teentje knoflook, in plakjes

1 rookworst, in schuine plakken

250 g boerenkool, gesneden 

30 g walnoten, in stukjes

150 ml volle melk

Ingrediënten bestellen

Olitalia Olijfolie Extra Virgin 500 ml
€ 4,09
Knolselderij
€ 1,39
Den Eelder Boeren Volle Melk 1 l
€ 1,19
Ambachtelijke Rookworst Fijn
€ 2,99
Walnoten Gepeld ca. 134 gr
€ 3,95
Bio+ Volle Melk 1 l
€ 1,17
Bereidingswijze
Snijd de knolselderij in plakken en schil ze daarna. Houd 1 plak apart, en snijd de rest in stukken. Kook de knolselderij en de aardappel met zout naar smaak 20 minuten. Snijd de achtergehouden plak knolselderij in piepkleine blokjes. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak hierin, op halfhoog vuur, de blokjes knolselderij, schep af en toe om.

Voeg na 10 minuten de knoflook toe, bak nog 3-4 minuten en bestrooi met zout en versgemalen peper naar smaak. Bak intussen in een droge koekenpan de gesneden rookworst op laag vuur uit. Neem de helft van de knolselderij uit de hapjespan en laat op een bord afkoelen.

Voeg de rest van de olie toe aan de knolselderij in de hapjespan, draai het vuur hoog en doe de gesneden boerenkool erbij. Laat de boerenkool al omscheppende in 3-4 minuten slinken. Verwarm de melk. Giet de gekookte aardappel en knolselderij af, kook 2 minuten droog en schenk de warme melk erbij. Stamp het mengsel tot een grove puree, en meng daarna met de gebakken boerenkool.

Leg de plakjes worst op de stamppot, maar laat het uitgebakken vet in de koekenpan. Zet de koekenpan met het vet van de rookworst op hoog vuur en bak hierin in 2 minuten de stukjes walnoot en de achtergehouden blokjes knolselderij.

Garneer de boerenkool met de knolselderij-walnootkrokant.

Eet smakelijk!