RECEPT
Boerenquiche
met jonge & extra belegen boerenkaas
4 personen
15 + 70 min

Ingrediënten

150 g bloem

120 g boter, in kleine blokjes

3 grote eieren

300 ml boerenhangop** (of Griekse yoghurt)

1 tl mosterd

100 g extra belegen boerenkaas, geraspt

50 g jonge boerenkaas, geraspt

enkele sprietjes bieslook, fijngesneden

Benodigdheden

Bakpapier & droge bonen

Lage taartvorm (ca 22 cm), ingevet

Keukenmachine

Ingrediënten bestellen

Vrije Uitloop Eieren 6 stuks
€ 1,79
Tons Mosterd Fijn 170 ml
€ 1,99
v/d Bas Boeren Jong Belegen ca. 600 gr
€ 7,74
Bieslook 20 gr
€ 1,39
Bereidingswijze
Meng de bloem met de boter, zout naar smaak en 4 el ijskoud water met de pulseknop van de keukenmachine snel tot een samenhangend deeg.

Verpak het deeg in een plastic zak en laat een half uur in de koelkast rusten.

Verhit de oven voor op 180 graden. Rol het deeg uit op een bebloemd werkvlak tot een ronde lap die iets groter is dan de taartvorm en doe het over in de taartvorm. Beleg het deeg met bakpapier, druk het aan en schep er droge bonen op, knip overtollig bakpapier weg.

Bak de taartvorm 12-15 minuten in de oven, neem eruit en verwijder de droge bonen en het bakpapier.*

Klop de eieren los met de hangop en mosterd. Roer de geraspte kaas en bieslook erdoor en breng op smaak met versgemalen peper. Schenk het mengsel in de voorgebakken taartvorm en bak het geheel nog 25-30 minuten.

Kan (lauw)warm of koud gegeten worden. Lekker met een spinaziesalade.

Eet smakelijk!

* of gebruik 5 plakjes kant en klaar hartig taartdeeg van Koopmans uit de diepvries