RECEPT
Broccolipaté
met gesmolten kaas en olijf
4 personen
15 min

Ingrediënten

1 stokbrood, gesneden in schuine plakken

200 g boerenkaas, in plakjes

200 g broccoli

2 rijpe avocado's

1-2 el olijfolie extra vierge

1 el citroensap

100 g pitloze olijven, fijngesneden

Ingrediënten bestellen

Verweij Jong Belegen ca. 600 gr
€ 7,74
Broccoli

Normale prijs: € 1,69

Special Price € 1,00

Avocado
€ 1,49
Olitalia Olijfolie Extra Virgin 500 ml
€ 4,09
Grand Gerard Olijven Zwart 156 ml
€ 0,79
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 °C. Breng 1 liter water aan de kook.

Snijd het stokbrood in schuine plakken en beleg met de kaas en laat de kaas in 5-7 minuten smelten.

Snijd intussen de kleine groene korreltjes van de broccoliroosjes*. Doe de broccolikorrels in een bak en schenk er het kokend water over. Laat 1 minuut staan en schenk het water af. Prak de rijpe avocado's fijn met de olie, breng op smaak met zout, versgemalen peper en citroensap en schep daarna de broccoli erdoor. Smeer de broccolipaté op het stokbrood met gesmolten kaas, bestrooi met stukjes olijf en serveer liefst direct (maar het kan ook koud gegeten worden).

Eet smakelijk!

* de rest van de broccoli wordt in dit recept niet gebruikt. Snijd de overgebleven broccoli in stukjes. Kook enkele minuten in kippenbouillon en pureer het geheel met wat crème fraîche voor een snelle soep.