RECEPT
Caponata met kabeljauw
Van Sanny zoekt geluk!
4 personen
25 min

Ingrediënten

2 stukken kabeljauwfilet

2 grote aubergines

5/6 grote tomaten in verschillende kleuren fijngehakt

bosje peterselie, blaadjes geplukt, steeltjes fijngehakt (tip van Jamie Oliver)

1 theelepel Oregano

1 fijngehakte rode ui

2 tenen knoflook

2 el kappertjes

handje groene olijven

3el balsamicoazijn

(pompoen)brood

extra vierge olijfolie

olijfolie (de lichtste kleur om te bakken)

peper en zout

groene pesto

Ingrediënten bestellen

Kabeljauwfilet (Zonder Vel) ca. 200 gr
€ 5,90
Aubergine
€ 0,99
Hollandse Trostomaten 1 tros (±6 stuks) ca. 650 gr
€ 2,59
Oregano 20 gr
€ 1,39
Peterselie In Pot
€ 1,99
Knoflook Vers
€ 1,29
Grand Gerard Kappertjes 106 ml
€ 1,19
Groene Olijven Knoflook ca. 190 gr
€ 3,40
Olivier Azijn Balsamico 0,5 l
€ 4,49
Bio Noors Pompoenpitten
€ 2,99
Olitalia Olijfolie Extra Virgin 500 ml
€ 4,09
Olitalia Olijfolie 500 ml
€ 4,09
Bereidingswijze

Om de smaak van de aubergines goed naar voren te halen, snij je ze in grote plakken en bestrooi het met zout om het vocht eruit te trekken.


Na een paar minuten dep je ze af en snijd ze in blokjes. Giet een scheut (lichte) olijfolie in een grote pan, doe de aubergines erin en bestrooi met Oregano. Bak ze in 5 minuten goudbruin. Doe de knoflook, peterselie steeltjes en de ui erbij en laat dit een paar minuten op hoog vuur staan. Extra olijfolie toevoegen kan als het wat te droog is, maar laat ze er niet in zwemmen!


Voeg daarna de kappertjes, olijven en balsamicoazijn toe. Wanneer de azijn verdampt is, voeg je de tomaten erbij en laat je het geheel nog 15 minuten doorpruttelen op laag vuur.


Bak ondertussen de kabeljauwfilets, bestrooid met peper en zout in een andere pan. Eerst 1 minuut op hoog vuur aan elke kant voor een mooi bruin laagje en dan zet ik het vuur lager om ze nog 4/5 minuten door te laten garen.Smeer als deze klaar zijn een klein laagje pesto over de vis.


Als je Caponata klaar is proef dan of er nog extra peper, zout of balsamicoazijn nodig is, giet wat extra vierge olijfolie erover heen en leg de kabeljauw erop - ingesmeerd met een laagje verse pesto.


Eet smakelijk!


Lees meer over Sanny op haar blog: www.sannyzoektgeluk.nl