RECEPT
Champignontaartje met Roquefort
en spinaziesalade met geroosterde tomaatjes
4 personen
30 min

Ingrediënten

4 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid

250 g (kastanje) champignons

3 rijpe avocado's

150 g roquefort, verbrokkeld

2 el olijfolie extra vierge

100 g verse spinazie

1/2 limoen, uitgeperst

600 g Bliss tomaatjes aan een takje

bakpapier

4 ovenbestendige soepkommen

Ingrediënten bestellen

Koopmans Bladerdeeg 450 gr
€ 1,44
Avocado
€ 1,49
Mini Pruim Trostomaten 1 tros (±10 stuks) ca. 150 gr
€ 1,79
Limoenen
€ 0,49
Verse Spinazie 450 gr
€ 1,99
Roquefort (Rm) ca. 150 gr
€ 4,04
Olitalia Olijfolie Extra Virgin 500 ml
€ 4,09
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed elke soepkom met een stuk bakpapier en leg er een plakje bladerdeeg in (zodat het deeg de vorm van een kom krijgt). Prik er enkele keren in met een vork en laat het deeg 10-12 minuten in de oven garen.

Wrijf de champignons schoon en snijd in plakjes. Neem de voorgebakken bladerdeeg uit de oven, verdeel de champignons en roquefort erover en bedruppel met 1 tl olie. Bestrijk ook de tomaatjes met een klein beetje olie. Verwarm de bladerdeeg en tomaatjes 12-15 minuten in de oven.

Snijd de avocado's in plakken en besprenkel met het limoensap. Klop de rest van de olie om met zout en versgemalen peper naar smaak en schep de spinaziebladeren om met de olie, zorg dat elk blad met een dun laagje bedekt is. Verdeel de spinazie over vier borden en leg er de tomaatjes en avocado op. Serveer met het champignontaartje.

Eet smakelijk!