RECEPT
Crunchy Emmentaler
met zuurkoolsalade, bleekselderij, vijg & speltflakes
4 personen
15 min

Ingrediënten

300 g Emmentaler, in 4 plakken

2 el vijgenjam (Mrs. Bridges)

100 g speltflakes (zak 250 g)

2 el boter

500 g zuurkool

½ stronk bleekselderij, fijngesneden

2 verse vijgen, in dunne plakken

2 el olijfolie extra vierge

Ingrediënten bestellen

Emmentaler Zwitserse (Rm) ca. 250 gr
€ 5,48
Weerribben Roomboter 250 gr
€ 2,79
Zuurkool Bio 500 gr
€ 1,39
Bleekselderij
€ 1,99
Verse Vijgen
€ 0,69
Bereidingswijze
Besmeer de stukken Emmentaler aan alle kanten, dus ook de zijkanten, dun met vijgenjam.

Doe de speltflakes in een diep bord en druk hierin de met jam besmeerde stukken kaas.

Verhit de boter in een koekenpan. Bak de Emmentaler 7-8 minuten op laag vuur. Keer de plakken door er een kaasschaaf onder te plaatsen en daarna pas voorzichtig om te draaien.

Spoel de zuurkool kort in een vergiet en trek de draadjes zoveel mogelijk uit elkaar. Schep de zuurkool om met de bleekselderij, vijgen, versgemalen peper en olijfolie.

Verdeel de zuurkoolsalade over vier borden, schep op elk bord een plak gebakken kaas en bestrooi met de overgebleven speltflakes.

Eet smakelijk!