RECEPT
Forel
met sinaasappel en dille
4 personen
30 min

Ingrediënten

600 g aardappel, geschild

4 forellen

2 sinaasappels, in plakjes

flinke bos dille, fijngesneden

500 g broccoli, in kleine roosjes

2 el olijfolie

2 el zure room

bakplaat, bedekt met bakpapier

stoompan of vergiet

Ingrediënten bestellen

Maaltje Iets Kruimig 1 kg
€ 1,79
Sinaasappels ca. 350 gr
€ 0,70
Dille 20 gr
€ 1,39
Broccoli
€ 1,69
Bereidingswijze
Kook de aardappels in een pan met water zodat ze nét onder water staan in 20 minuten gaar. Hang na 12 minuten de broccoli in een stoommand of vergiet boven de aardappels en stoom (met de deksel op de pan) gaar.

Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de forellen, dep droog en bestrooi binnen- en buitenkant met zout en peper naar smaak. Leg in elke forel enkele plakjes sinaasappel en de helft van de dille. Leg de vis op de bakplaat en gaar in 15 minuten.

Stamp de aardappel fijn met de olijfolie en zure room.

Serveer de hele forel met aardappelpuree en gestoomde broccoli, bestrooi met de rest van de dille.

Eet smakelijk!