RECEPT
Gegratineerde mosselen
met spinazie, oude kaas en basilicum
6 personen
30 + 10 min

Ingrediënten

1 kilo mosselen (liefst prestige)

450 g verse spinazie

3 el olijfolie

100 ml crème fraîche

100 g oude kaas, geraspt

handvol basilicum, fijngesneden

Ingrediënten bestellen

Prestige Mosselen 1 kg
€ 7,50
Verse Spinazie 450 gr
€ 1,99
Olitalia Olijfolie 500 ml
€ 4,09
Ouwe Kaas ca. 500 gr
€ 8,45
Basilicum In Pot
€ 1,99
Bereidingswijze
Voorbereiden:

Was de mosselen onder stromend water, gooi kapotte mosselen en mosselen die na een tik op het aanrecht niet sluiten weg. Doe de mosselen in een pan met deksel en verhit 4-5 minuten tot de mosselen zich openen (de mosselen worden dus zonder vocht verhit).

Verwijder eventueel de steeltjes van de blaadjes spinazie – dit is niet noodzakelijk maar het maakt de spinazie veel zachter. Verwarm 2 el olie in een wok en voeg de spinazie in gedeelten toe, doe telkens een handvol spinazie erbij zodra de vorige blaadjes net beginnen te slinken. Verwarm de spinazie niet te lang, de blaadjes moeten nèt zijn geslonken.

Schep de crème fraîche door de spinazie en breng het geheel op smaak met zout en versgemalen peper. Open de schelpen en neem de mosselen eruit. Vul elke mosselschelp met het spinaziemengsel en leg hierop een mossel. Leg ze naast elkaar in een ovenschaal, besprenkel met de rest van de olie en bestrooi dus met geraspte kaas.

Bereiden:

Verwarm de ovengrill (of oven voor op 180 °C). Verwarm de mosselen 2-3 minuten (of in de oven 4-5 minuten), tot de kaas begint te smelten. Bestrooi met basilicum en versgemalen peper.

Kan warm of koud geserveerd worden.

Eet smakelijk!