RECEPT
Gegrilde grauwe poon
met kikkererwt, koriandersaus, rode paprika, tomaat en olijf
4 personen
35 min

Ingrediënten

1 (biologische) citroen

1 bosje koriander, fijngesneden

6 el olijfolie

1 blikje kikkererwten, uitgelekt

4 grauwe ponen*

2 rode paprika’s

300 g tomaatjes, gehalveerd

100 g olijven, ontpit

staafmixer

grillplaat of -pan

ovenschaal

Ingrediënten bestellen

Bio Citroenen 2 x
€ 1,99
Koreander 20 gr
€ 1,39
La Bioidea Kikkererwten 400 gr
€ 1,19
Paprika Geel
€ 0,99
Mini Pruim Trostomaten 1 tros (±10 stuks) ca. 150 gr
€ 1,79
Grand Gerard Olijven Zwart 156 ml
€ 0,79
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C.

Boen de citroen, rasp een beetje van de schil fijn en pers de citroen. Pureer de koriander met het citroensap, de -rasp en 4 el olijfolie tot een saus, breng op smaak met zout en versgemalen peper. Verhit de grillpan en grill de paprika’s hierop rondom tot zwart. Doe ze over in een gesloten plastic zakje en laat iets afkoelen.

Meng de kikkererwten met 1 el olie en verwarm 20 minuten in de oven. Bestrooi de tomaatjes met zout en peper naar smaak en laat even staan.

Trek het zwarte vel van de paprika, verwijder steel en zaadjes en snijd in repen. Schep de tomaatjes, paprika en olijven om met de kikkererwten en warm nog 10 minuten mee in de oven.

Verhit de grillpan. Bestrijk de poon dun met de rest van de olie en grill op hoog vuur in 4-5 minuten gaar, keer halverwege en bestrooi daarna met zout en peper naar smaak. Als je de poon niet allemaal tegelijk kunt grillen, bewaar dan tot gebruik op een warm bord en dek af met aluminiumfolie.

Verdeel het kikkererwtenmengsel over vier warme borden, leg de gegrilde poon erop en druppel er royaal de koriandersaus over.   

Eet smakelijk!

*Grauwe poon is alleen verkrijgbaar in onze winkels op basis van dagaanbod. Lees meer over deze vis op onze blogpagina