RECEPT
Gegrilde kippendij
met spinaziesalade en gemarineerde groenten
4 personen
25 min

Ingrediënten

1 citroen, schoongeboend

250 g kastanjechampignons

1 courgette

3 el olijfolie

500 g gildehoen kippendij

2 el mayonaise

200 g verse spinazie

150 g oude boerenkaas

Ingrediënten bestellen

Citroenen
€ 0,59
Courgette
€ 0,99
Hellmann's Mayonaise Reg 210 ml
€ 2,59
Verse Spinazie 450 gr
€ 1,99
Olitalia Olijfolie Extra Virgin 500 ml
€ 4,09
Schep Oud ca. 500 gr
€ 7,45
Bereidingswijze
Verwarm de citroen 30 seconden in de magnetron, rasp een kwart van de schil en pers de vrucht uit. Snijd de champignons in flinterdunne plakjes en schaaf met de kaasschaaf of dunschiller de courgette in dunne plakjes.

Schep de champignons en courgette om met het citroensap, 2 el olie en zout en versgemalen peper naar smaak en laat enige tijd staan.

Snijd de kippendij in dunne, lange repen en bestrijk dun met de rest van de olie. Verhit een grillpan en grill hierop de kippendij in 7-8 minuten op hoog vuur gaar, keer af en toe. Bestrooi de kippendij met zout en versgemalen peper naar smaak.

Verdun de mayonaise met 1-2 el water en breng op smaak met de citroenrasp en zout en versgemalen peper naar smaak.

Schep de spinazie om met de mayonaisedressing, schep de gemarineerde groenten erop en bestrooi met de verbrokkelde kaas.

Serveer met de gegrilde kippendij. Lekker met brood.

Eet smakelijk!