RECEPT
Gegrilde ribeye van Palmesteyn met gepofte aardappel
gepofte knoflookboter, geroosterde tomaatjes en broccoli
4 personen
20 + 60 min

Ingrediënten

4 plakken ribeye (à 175 g), op kamertemperatuur

250 g trostomaatjes aan een takje

2 hele bollen knoflook

8 aardappels, schoongeboend en in aluminiumfolie verpakt

50 g zachte rauwe boerenboter

500 g broccoli, in kleine roosjes

ca. 100 ml olijfolie

Grillplaat of grillpan

Ingrediënten bestellen

Palmesteyn Rib-Eye 1 stuk ca. 400 gr
€ 13,96
Mini Pruim Trostomaten 1 tros (±10 stuks) ca. 150 gr
€ 1,79
Knoflook 2 stuks
€ 0,99
Primeur Aardappelen 1,5 kg
€ 2,99
Broccoli

Normale prijs: € 1,69

Special Price € 1,00

Olitalia Olijfolie 500 ml
€ 4,09
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de knoflook met schil over in een klein ovenbestendig schaaltje en schenk hierin dusdanig olie op dat de knoflook onder staat. Zet de knoflook en de aardappels in de oven.

Neem na 30 minuten de knoflook uit de oven, laat de aardappels nog ca. 30 minuten garen. Neem de knoflook voorzichtig uit de olie en laat afkoelen (bewaar de knoflookolie!).

Knijp de afgekoelde gepofte knoflook voorzichtig uit de teentjes en meng dit met de boter, breng op smaak met zout en peper.

Breng een pan water aan de kook. Verhit een grillplaat of -pan.

Bestrijk de tomaatjes en het vlees dun met knoflookolie.

Gril het vlees 4-5 minuten, verpak in aluminiumfolie en laat even rusten alvorens te serveren. Gril de tomaatjes enkele minuten.

Kook de broccoli in 2-3 minuten beetgaar en knapperig. Neem de aardappels uit de oven en snijd doormidden.

Leg op elk bord een stuk ribeye, schep hierop wat knoflookboter en tomaatjes en serveer met gepofte aardappel en broccoli.

Eet smakelijk!