RECEPT
Gevulde paprika’s
met knoflookgehakt, bulgur en feta
4 personen
15 +30 min

Ingrediënten

300 g bulgur

3-4 el olijfolie

2 el gemalen paprika

1 tl cayennepeper

2-3 teentjes knoflook, fijngesneden

6 paprika's

300 g gehakt

100 g feta, verbrokkeld

Ingrediënten bestellen

Greenage Bulgur 400 gr
€ 2,39
Olitalia Olijfolie 500 ml
€ 4,09
Paprikapoeder Mild - Tafelstrooier 20 gr
€ 1,49
Cayennepeper - Tafelstrooier
€ 2,19
Knoflook Vers
€ 1,29
Bio Puntpaprika's
€ 2,49
Paprika Geel
€ 0,99
Palmesteyn Rundergehakt ca. 450 gr
€ 4,46
Bereidingswijze
Verhit intussen de oven voor op 200 °C.

Verhit de helft van de olie in een koekenpan en fruit hierin de gemalen paprika en cayennepeper.

Schep de bulgur in een schaal om met de gebakken specerijen en schenk er 500 ml kokend water over. Breng het geheel op smaak met zout, schenk er 500 ml kokend water over en dek af met folie. Laat de bulgur 10 minuten wellen.

Breng het gehakt met knoflook, zout en versgemalen peper op smaak en meng met de gewelde bulgur en de feta.

Halveer de paprika's en verdeel het bulgurmengsel erover. Besprenkel met de rest van de olie.

Bak de paprika's in 30 minuten gaar..

Eet smakelijk!