RECEPT
Groene Asperge met Graskaas
appel en gepocheerd ei
4 personen
25 min

Ingrediënten

900 g groene asperge

4 verse eieren

1 stokbrood

300 g graskaas, in plakken

1 appel, flinterdun gesneden

handvol zonnebloempitten

bosje bieslook, fijngesneden

2 el volle kwark, op kamertemperatuur

Ingrediënten bestellen

Asperges Groen 450 gr
€ 4,99
Vrije Uitloop Eieren 6 stuks
€ 1,79
Elstar Appels ca. 250 gr
€ 0,50
Greenage Zonnebloempitten 250 gr
€ 1,65
Bieslook In Pot
€ 1,99
Weerribben Volle Kwark 500 gr
€ 2,59
Bereidingswijze
Verhit de oven voor op 200 °C en breng een pan met ruim water aan de kook, voeg zout naar smaak toe.

Snijd de houterige uiteinden (zo'n 2-3 cm) van de asperges. Kook de asperges in gedeelten in 2-3 minuten beetgaar (laat het water aan de kook blijven voor de eieren).

Leg de plakjes appel in een ovenschaal, schep de asperges erop, verdeel de kwark erover (er hoeft maar een dun laagje kwark over) en daarna de graskaas. Laat de asperges 10 minuten in de oven gratineren.

Breek intussen één voor één de eieren boven het kookwater van de asperge en laat ze voorzichtig in het water glijden. Schep de eieren na 3 minuten met een schuimspaan uit het water.

Verdeel de asperges met appel en kaas over vier warme borden, leg op elk een gepocheerd ei en bestrooi met pitjes, bieslook en versgemalen peper.

Serveer met stokbrood.

Eet smakelijk!