RECEPT
Hollandse Nieuwe
met rauwe bietensalade, knapperige sjalotringen en kappertjes
4 personen
35 min

Ingrediënten

500 g aardappels, schoongeboend

2 sjalotten

750 g rauwe zomerbietjes

2 el mayonaise

2 el crème fraîche

Handvol verse dille, fijngesneden

8 haringen

2 el kappertjes

Ingrediënten bestellen

Maaltje Vastkokend 1 kg
€ 1,79
Sjalotten 250 gr
€ 0,99
Hellmann's Mayonaise Reg 210 ml
€ 2,59
Dille 20 gr
€ 1,39
Hollandse Nieuwe
€ 2,25
Bereidingswijze
Kook de aardappels in de schil in 20 minuten gaar en laat eventueel afkoelen.

Snijd de sjalot in flinterdunne ringen en laat in ijskoud water (zet het eventueel 15 minuten in de vriezer) staan. Schil de bietjes. Trek de schil van de gekookte aardappels. Rasp de rauwe bietjes en de gekookte aardappels.

Meng de mayonaise met de crème fraîche, het merendeel van de dille en zout en peper naar smaak en meng dit met het bieten-aardappelmengsel.

Neem de sjalot ringen uit het ijswater en dep droog.

Serveer de bietensalade met de haringen. Geef de sjalot erbij en bestrooi met kappertjes en de rest van de dille.

Eet smakelijk!