RECEPT
In bokbier gestoofde riblappen
met knolselderijpuree, gestoofde prei en oesterzwammen
4 personen
60 min

Ingrediënten

700 g Palmesteyn magere riblappen, op kamertemperatuur

1 knolselderij

50 g boter

2 el grove mosterd

150 ml 't IJ bokbier

400 g prei, in dikke ringen

250 g oesterzwammen

2 el Japanse sojasaus

50 ml crème fraîche

Ingrediënten bestellen

Palmesteyn Riblappen 1 stuk ca. 670 gr
€ 11,32
Knolselderij
€ 1,39
Proef Roomboter Ongezouten 250 gr
€ 2,99
Tons Mosterd Grof 170 ml
€ 1,99
Prei ca, 250 gr
€ 1,00
Yama Kikkoman Sojasaus 150 ml
€ 2,99
Isigny Creme Fraiche 0,2 l
€ 2,59
Bereidingswijze
Dep het vlees goed droog en snijd in stukken. Verwarm 1/3 van de boter en braad hierin het vlees aan alle kanten bruin. Roer de mosterd door het bakvet, schenk het bier via de zijkant van de pan erbij en laat het vlees op een laag pitje met de deksel op de pan 50 minuten* sudderen, controleer af en toe of er nog voldoende vocht aanwezig is, schenk er eventueel wat kookvocht van de knolselderij bij.

Snijd de knolselderij in dunne plakken, verwijder daarna de schil. Houd 1 plak achter, snijd de rest van de plakken in blokjes en kook de knolselderij in 30 minuten met zout naar smaak zacht en gaar.

Bewaar 1 klein stukje van de prei ter garnering. Verwarm 1/3 van de boter in een hapjespan, voeg de prei toe en laat de groenten met de deksel op de pan op een laag vuur 15 minuten smoren, schep af en toe om.

Snijd de achtergebleven plak knolselderij in flinterdunne reepjes. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak hierin op hoog vuur de oesterzwammen met de reepjes knolselderij in 4-5 minuten goudbruin, breng op het laatst op smaak met sojasaus.

Giet de knolselderij af (bewaar eventueel het kookvocht als basis voor soep of saus) en stamp met crème fraîche tot een grove puree. Serveer de puree met het stoofvlees, de gesmoorde prei en de oesterzwammen.
Snijd het achtergehouden stukje prei flinterdun en garneer hiermee het gerecht.

Eet smakelijk!

* De riblappen van Palmesteyn zijn veel sneller mals en gaar dan regulier stoofvlees: eventueel mag het vlees langer garen. Normaal kun je riblappen we 2-3 uur garen.