RECEPT
Kaasomelet
met aardpeer, gebakken palmkool en champignons
2 personen
15 min

Ingrediënten

1 kleine aardpeer

3 eieren

1 el halfvolle melk

50 g jong belegen boerenkaas, in plakken

100 g palmkool, in de lengte gesneden

250 g champignons, gesneden

1 el Japanse sojasaus

2 el roomboter

Ingrediënten bestellen

Vrije Uitloop Eieren 6 stuks
€ 1,89
Landmarkt Halfvolle Melk 1 l
€ 0,99
Verweij Jong Belegen ca. 600 gr
€ 7,38
Den Eelder Roomboter (Rol) 500 gr
€ 4,79
Bereidingswijze
Was de aardpeer en snijd of schaaf het in flinterdunne plakjes.

Klop de eieren met de melk en zout en peper naar smaak met enkele slagen van een vork los.

Verwarm een kleine koekenpan met antiaanbaklaag en smelt hierin de helft van de boter. Schenk het eiermengsel erin en laat op matig vuur een beetje stollen. Schuif met een spatel de gestolde zijkant telkens opzij naar het midden tot het geheel bijna gestold is.

Beleg nu de omelet met kaas en plakjes aardpeer, draai het vuur laag en laat 1 minuut rusten. Verhit intussen in een wok op hoog vuur de olie met de rest van de boter en roerbak hierin de champignons met de palmkool 2-3 minuten, breng op smaak met sojasaus en versgemalen peper.

Houd de koekenpan schuin, klap de omelet dubbel en laat op een warm bord glijden. Halveer de omelet en verdeel te samen met de palmkool. Lekker met een dikke snee brood.

Eet smakelijk!