RECEPT
Kaasplankje van Landmarkt
met kweepeergelei
4 personen
125 min

Ingrediënten

diverse soorten kazen

vijgenbrood

2 kweeperen

ca. 100 g suiker

schone theedoek

Ingrediënten bestellen

Comté Extra Reserve ca. 250 gr
€ 6,73
Monte Enebro ca. 125 gr
€ 4,44
Saint Felicien 150 gr
€ 4,99
Epoisses Gaugry (Rm) 250 gr
€ 7,89
Blue Stilton ca. 175 gr
€ 3,94
Bereidingswijze
Voorbereiden:

Was de kweeperen zorgvuldig; soms zit er wat dons op en dat moet volledig verwijderd zijn. Breng de kweeperen met ruim water aan de kook, kook ze enige minuten. Neem ze daarna uit het kookvocht en laat ze wat afkoelen. Snijd ze daarna in stukken, laat de klokhuizen zitten en kook de stukken in 300 ml water met de helft van de suiker 1 uur op een laag vuur tot ze zacht zijn geworden, houd de deksel op de pan. Hang een zeef bekleed met een schone theedoek zonder zeepluchtjes in een pan.

Schenk de kweeperen met het vocht erdoor en laat het kookvocht erdoor lopen (de gekookte kweeperen worden in dit recept niet gebruikt, maar hiervan kan een mooie kweeperenmoes gemaakt worden). Breng het kookvocht van de kweeperen met de rest van de suiker en een mespunt zout opnieuw aan de kook en laat zachtjes koken tot het rood en stroperig is geworden, laat daarna afkoelen.

Bereiden:

Verdeel verschillende soorten kaas over een kaasplank en serveer met vijgenbrood en kweeperengelei.