RECEPT
Knoflookpasta met gamba's
en geroosterde broccoli
4 personen
25 min

Ingrediënten

500 g broccoli, in kleine roosjes

500 g gepelde gamba's (ontdooid)

2 citroenen

3 teentjes knoflook, in plakjes

1 ansjovis (uit potje)

4-5 el olijfolie

300 g pasta

klein bosje peterselie, fijngesneden

Ingrediënten bestellen

Broccoli
€ 1,69
Citroenen
€ 0,59
Knoflook Vers
€ 1,29
Fish Tales Ansjovis Filets In Olijfolie 45 gr
€ 2,19
Rummo Fettuccine Nidi Len 500 gr
€ 1,99
Bereidingswijze
Kook de broccoli 2 minuten in ruim water met zout naar smaak – laat de broccoli in een vergiet uitlekken.

Dep zowel de broccoli als de gamba's tot ze rondom helemaal droog zijn. Schep de broccoli om met 1 el olie, zorg dat alles met een dun laagje olie bedekt is. Verhit een grillpan en grill de broccoli (in gedeelten) 2 minuten, keer af en toe.

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de gamba's in 3-4 minuten op hoog vuur roze en gaar. Houd de gamba's tot gebruik warm. *

Bak de ansjovis en de knoflook goudgeel op middelhoog vuur in de olie waarin de gamba's gebakken zijn. Kook intussen de pasta volgens gebruiksaanwijzing beetgaar.

Rasp een beetje van de citroenschil en pers de vruchten uit. Roer het citroensap door de knoflookolie. Schep de gekookte pasta om met de olie en serveer met de gamba's en broccoli.

Bestrooi het gerecht met peterselie, versgemalen peper en citroenrasp.

Eet smakelijk!

* Giet het kookwater van de broccoli na gebruik niet meteen weg: leg er een groot bord op waarop je de gamba’s na
het bakken kan leggen – dek af met aluminiumfolie zodat de gamba's tot gebruik warm blijven zonder verder te garen.