RECEPT
Knolselderijsoep
met gekaramelliseerde ui, dillecrème en ossenworst
4 personen
20 + 40 min

Ingrediënten

2 stuks knolselderij

aardappels van boer Ted

2 el boter

200 ml crème fraîche

3 grote uien, fijngesnipperd

1,5 liter runderbouillon (evt. van tablet of pot)

1 bos dille

2 stuks Amsterdamse ossenworsten (evt. gerookt)

Lekker brood

Staafmixer

Ingrediënten bestellen

Knolselderij
€ 1,39
Bio Uien 1 kg
€ 2,39
Dille 20 gr
€ 1,39
Weerribben Roomboter 250 gr
€ 2,79
Bereidingswijze
Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar. Snijd de slavinken in plakken. Verhit 1 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin de plakjes, op middelhoog vuur, in 7-8 minuten gaar (op deze manier zijn ze veel sneller gaar dan wanneer je ze in hun geheel bakt).

Verhit in een wok de rest van de olie en roerbak hierin, op hoog vuur, een vierde van de spinazie. Voeg het volgende gedeelte van de spinazie pas toe als het vorige gedeelte begint te slinken en ga zo door tot alle spinazie verwarmd is. Let erop dat je de spinazie niet te lang verhit, zodra de spinazie begint te slinken is het garingsproces meer dan voldoende.

Breng de groenten tenslotte op smaak met zout en versgemalen peper. Laat de plakjes knoflook de laatste 2 minuten meebakken met het vlees. Giet de spaghetti af, schep de spinazie erdoor en schenk het bakvet met de knoflook over de spaghetti. Serveer met het vlees en bestrooi het gerecht tenslotte met verse blaadjes tijm.

Eet smakelijk!

* in deze tijd van het jaar kun je gerust bladspinazie uit de diepvries gebruiken. Ontdooi de spinazie tevoren in de koelkast, of in enkele minuten in de magnetron. Daarna hoeft de spinazie alleen maar even kort in de wok verwarmd te worden en op smaak gebracht.