RECEPT
Krieltjessalade met rode kroot
walnoot, paddenstoel en uitgebakken katenspek
4 personen
20 min

Ingrediënten

1 zak maaltijdkrieltjes (500 g)

100 g gesneden katenspek

400 g ongekookte rode kroten (bietjes)

4 el olijfolie

1 tl-appelazijn

75 g walnoten, in stukjes

250 g champignons, grofgesneden

100 g gemengde groene salade

Ingrediënten bestellen

Rode Kroten Bio ca. 170 gr
€ 0,34
Walnoten Gepeld ca. 134 gr
€ 3,95
Beutelsbacher Appelazijn 750 ml
€ 2,99
Veldsla 100 gr
€ 1,99
Olitalia Olijfolie Extra Virgin 500 ml
€ 4,09
Bereidingswijze
Prik de zak maaltijdkrieltjes enkele malen in en verhit de krieltjes -in de zak- 7 minuten in de magnetron. Verhit een droge koekenpan en rooster de walnoten even, laat daarna afkoelen. Leg de plakjes katenspek in de hete, nog steeds droge koekenpan, draai het vuur laag en laat het vet van het spek in 7-8 minuten zachtjes smelten.

Schil intussen de bietjes -trek eventueel huishoudhandschoenen aan om te voorkomen dat je handen helemaal roze worden- en rasp de rauwe bietjes fijn. Schep de geraspte rauwe bietjes om met 1 el olie en zout en versgemalen peper naar smaak. Neem de spekjes uit de pan en laat op keukenpapier uitlekken. Neem de krieltjes uit de zak. Voeg 1 el olie toe aan het uitgebakken vet in de koekenpan. Bak de krieltjes en de champignons 8-10 minuten op middelhoog vuur in dit vet, schep af en toe goed om zodat alle smaken van het spek loskomen.

Klop een dressing van de rest van de olie, de azijn en zout en versgemalen peper naar smaak. Houd enkele mooie groene slablaadjes apart, meng de blaadjes salade met de helft van de dressing. Schep de krieltjes en champignons erop met een flinke schep rauwe bietjes ernaast. Leg de uitgebakken spek erop, bestrooi met walnoot en druppel de rest van de dressing erover. Snijd de achtergehouden blaadjes sla ragfijn en gebruik dit als garnering. Lekker met geroosterde plakken zuurdesem

Eet smakelijk!