RECEPT
Landmarkt Chocolala
met avocado, vanille ijs en honing
4 personen
10 min

Ingrediënten

1/2 pure chocolala met cacaonibs (76% cacao)

1 rijpe avocado

4 bollen vanille-ijs

2 el vloeibare honing

Ingrediënten bestellen

Avocado
€ 1,49
Frozen Dutch Vanille Roomijs 500 ml
€ 4,79
De Traay Bloemenhoning knijpfles 375 gr
€ 5,19
Bereidingswijze
Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf de helft van de chocolala in flinters.

Breek de rest in stukjes en leg het in een kommetje. Voeg 3 el kokend water toe, roer het geheel om en laat even staan.

Verwarm de chocolala 20 seconden bij 600 Watt in de magnetron, roer opnieuw om en laat even staan. Verwarm de chocolala weer 10 seconden, roer om en laat even staan. Herhaal dit proces tot het geheel is
gesmolten. Let op, de chocolala mag niet te lang in de magnetron dus verwarm na enkele keren niet langer dan 10 seconden en blijf telkens goed omroeren.

Halveer de avocado, verwijder de pit en schil en snijd de vrucht in plakken. Verdeel de avocado over vier borden, leg er een bol vanille-ijs op en besprenkel de avocado met honing.

Schep wat gesmolten chocolade over het ijs en bestrooi het gerecht royaal met de flinters chocolala – serveer direct!

Eet smakelijk!