RECEPT
Lentelamsburger
met spinazie, aubergine en knoflook
4 personen
25 min

Ingrediënten

2 aubergines

4-5 el olijfolie

450 g spinazie

4 lamsburgers

150 ml volle kwark

2 teentjes verse natte knoflook, geperst

1 bosje dille, fijngesneden

1 grote maisbol, in vieren gesneden

Ingrediënten bestellen

Aubergine
€ 0,99
Olitalia Olijfolie 500 ml
€ 4,09
Verse Spinazie 450 gr
€ 1,99
Lamsburgers 2 stuk ca. 220 gr
€ 3,28
Weerribben Volle Kwark 500 gr
€ 2,59
Knoflook Vers
€ 1,29
Dille 20 gr
€ 1,39
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de aubergines in de lengte in dunne plakken, bestrooi met zout en peper naar smaak en bestrijk beide zijden dun met olie. Leg de plakken aubergine op een ovenplaat (eventueel met bakpapier bedekt) en laat 10-12 minuten garen, keer halverwege.

Verhit 1-2 el olie in een koekenpan en bak hierin de lamsburgers 4-5 minuten per zijde op middelhoog vuur.

Roer intussen de kwark los met de knoflook en dille, breng op smaak met zout en peper naar smaak.

Neem de burgers uit de pan, houd ze warm met aluminiumfolie.

Verhit de rest van de olie in de koekenpan en laat hierin al omscheppende in gedeelten de spinazie slinken (in ca. 3 minuten), breng op smaak met zout en peper.

Snijd de broodjes open, besmeer met knoflookkwark en beleg met een paar plakken aubergine, spinazie en natuurlijk de lamsburgers.

Eet smakelijk!