RECEPT
Loeiheet geroosterde spruitjes
met gesmolten Appenzeller kaas
4 personen
30 min

Ingrediënten

1 kilo spruitjes *

2 el olijfolie

15 g boter

150 g Appenzeller kaas**, geraspt

Ingrediënten bestellen

Spruiten ca. 250 gr
€ 0,50
Olitalia Olijfolie 500 ml
€ 4,09
Proef Roomboter Ongezouten 250 gr
€ 2,99
Appenzeller (Rm,K) ca. 150 gr
€ 3,89
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 230 °C. Snijd het donkere stukje van de onderkant en verwijder eventueel lelijke blaadjes. Dikkere spruiten kunnen in de lengte worden gehalveerd.

Laat de boter smelten, meng met de olie en schep om met de spruitjes zodat alles met een dun laagje wordt bedekt. Bestrooi met zout en versgemalen peper naar smaak. Spreid de spruitjes uit over de bodem van een grote ovenschaal en zet ze in het midden van de oven.

Neem de schaal na 10 minuten uit de oven, schep alle spruitjes om en gaar ze nog 7-8 minuten.

Zet de oven uit. Neem de schaal uit de oven en bestrooi ze met de geraspte Appenzeller. Zet de schaal nog 1-2 minuten terug in de oven, tot de kaas is gesmolten.

Je kunt de spruitjes gewoon zo eten met een lekker stuk stokbrood, maar een gebakken schouderkarbonade smaakt er ook prima bij.

Eet smakelijk!

* geloof ons, zelfs 1 kilo zou wel eens te weinig zijn
** kan eventueel vervangen worden door een belegen kaas