RECEPT
Marlieke's zoete aardappelrösti
met gepocheerd ei en dille-avocadosaus
4 personen
min

Ingrediënten

2 grote zoete aardappel

1 ui

6 eieren

Parmezaanse kaas

2 zakjes bospaddestoelen

2 avocado

4 eetlepels (Griekse) yoghurt

Verse dille

Ingrediënten bestellen

Zoete Aardappels ca. 1 kg

Normale prijs: € 3,38

Special Price € 1,98

Uien Netje 1 kg
€ 1,99
Vrije Uitloop Eieren 6 stuks
€ 1,79
Parmezaan Geraspt ca. 110 gr
€ 3,58
Avocado
€ 1,49
Oke Magere Kwark Naturel 500 gr
€ 0,69
Dille 20 gr
€ 1,39
Bereidingswijze
Schil de zoete aardappel en gebruik een grove rasp om de zoete aardappel te raspen. Doe de rasp vervolgens in een theedoek en knijp zoveel mogelijk uit. Knijp stevig, er komt verrassend veel vocht uit!

Doe de geraspte zoete aardappel daarna in een kom, meng hier 2 eieren doorheen, een fijngesneden uitje en wat Parmezaanse kaas. Breng op smaak met peper en zout. Je kunt eventueel (spelt)meel toevoegen voor extra stevigheid, maar dit is niet per se nodig.

Maak de dille-avocadosaus door de avocado's, yoghurt en verse dille in een foodprocessor of met een staafmixer in een kommetje te pureren tot een saus. Breng op smaak met peper, zout en wat citroensap, en zet dit daarna even apart.

Verhit wat (kokos/olijf)olie in een bakpan en schep hier 1/4 deel van het aardappelmengsel in. Vorm dit met een lepel of spatel tot een soort burgertje. Maak daarna de andere rösti in de pan, in totaal heb je 8 stuks nodig. Bak de rösti daarna c.a. 5 minuten per kant, totdat de buitenkant mooi krokant is en de binnenkant gaar.

Roerbak in de tussentijd de paddestoelen in een aparte pan met wat olie, peper en zout. Pocheer ook de vier eieren (zie instructies hieronder).

Maak daarna de borden op en verdeel in het midden wat paddestoelen. Leg daar de zoete aardappelrösti bovenop (2 stuks per bord), gevolgd door het gepocheerde eitje. Strooi hier nog wat Parmezaanse kaas overheen en serveer met de dille-avocadosaus apart.

Eet smakelijk!

HOW TO – Hoe pocheer je (heel makkelijk) een ei?

1. Zorg ervoor dat het ei zo koud en vers mogelijk is.
2. Breng een pannetje water aan de kook.
3. Voeg een scheutje azijn toe.
4. Maak met een lepel een snelle, ronddraaiende beweging in het water, zodat in het midden een kolk ontstaat.
5. Breek het ei in het midden van de kolk. Het ronddraaiende water zorgt ervoor dat het eiwit bij elkaar blijft.

Na een minuut of 2 minuten is het gepocheerde ei klaar. Houd ‘m in de tussentijd warm in een bakje met warm water.