RECEPT
Palmesteyn biefstuk
met gesmolten Morbierkaas en twee soorten peer
4 personen
20 min

Ingrediënten

4 stevige Comice peren

4 Palmesteyn biefstukken, op kamertemperatuur

4 el olijfolie

100 g Morbier kaas

150 g aardpeer

2 el wittewijn azijn

1 el grove mosterd

100 g verse spinazie of rucola

Ingrediënten bestellen

Tons Mosterd Grof 170 ml
€ 1,99
Olitalia Olijfolie Extra Virgin 500 ml
€ 4,09
Verse Spinazie 450 gr
€ 1,99
Bereidingswijze
Was de peren en snijd elke peer in de lengte in 8 partjes.

Bestrijk de biefstuk en de stukken peer dun met olie.

Verhit een grillpan en grill de stukken peer 2-3 minuten, keer halverwege om. Grill daarna de biefstukken 3 minuten, keer ze daarna, leg op elk stuk vlees een plakje kaas en grill het vlees nog 2 minuten tot het vanbuiten bruin en vanbinnen rosé is.* Bestrooi daarna met zout en versgemalen peper naar smaak en laat, met aluminiumfolie afgedekt, nog even rusten.

Was de aardpeer en snijd, met schil en al, in flinterdunne plakjes.

Klop een dressing van de rest van de olie met de azijn, mosterd, eventueel vrijgekomen vleessapppen en zout en versgemalen peper naar smaak.

Schep de plakjes aardpeer om met de dressing en meng daarna met het bladgroen.

Serveer de sla met de gegrilde peer en biefstuk.

Eet smakelijk!

* Als je liever je biefstuk doorbakken eet, bak het vlees dan enkele minuten langer. Controleer de mate van garing door met een lepeltje op
het vlees te drukken: veert het mee, dan is het rood. Als het niet meer meeveert betekent dat de biefstuk doorbakken en de fase er tussen in is rosé.