RECEPT
Palmesteyn biefstuk
met spekjes, doppers en Opperdoezer
4 personen
30 min

Ingrediënten

450 g Opperdoezer Ronde aardappels

100 g spekjes, fijngesneden

2 el boter

4 Palmesteyn biefstukken, op kamertemperatuur

450 g doperwtjes (diepvries)

2 el goede mayonaise

1 bosje dille, fijngesneden

1 bos bosuitjes, fijngesneden

Ingrediënten bestellen

Opperdoezer Ronde 1,5 kg
€ 3,99
Magere Spekblokjes ca. 300 gr
€ 4,49
Natural Cool Doperwten 450 gr
€ 2,49
Hellmann's Mayonaise Reg 210 ml
€ 2,59
Dille 20 gr
€ 1,39
Bosui
€ 0,99
Bereidingswijze
Was de aardappels en breng ze met weinig water en zout naar smaak aan de kook. Kook de ongeschilde aardappels 20 minuten, giet het vocht af en laat ze uitdampen. Trek hierna met een scherp mesje het velletje eraf (dit gaat veel gemakkelijker dan de gedeukte Opperdoezer te schillen*).

Bak de spekjes op laag vuur uit in een droge koekenpan en schep daarna uit de pan. Verhit in het vrijgekomen spekvet de boter en voeg, zodra de boter ophoudt met bruisen, de biefstuk toe. Bak het vlees op hoog vuur in 4-5 minuten goudbruin vanbuiten en rosé vanbinnen, keer halverwege. Dek het vlees af met aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten, bestrooi daarna met zout en versgemalen peper naar smaak.

Doe de bevroren doperwten in een kom, schenk er kokend water over en laat 2 minuten staan. Giet de doperwtjes af. Druk de aardappels fijn en schep om met de mayonaise, dille en bosui. Verdeel de biefstukken over vier warme borden, schep de spekjes en het bakvet erover en serveer met de Opperdoezer en de doperwtjes.

Eet smakelijk!

* Laat eventueel de aardappels afkoelen en pel ze daarna. Stamp ze grof en verwarm in de pan met een klein beetje melk en boter.