RECEPT
Palmesteyn hamburger
met komkommersalsa en venkelpuree
4 personen
35 min

Ingrediënten

4 Palmesteyn hamburgers

2 eetrijpe avocado's

600 g kruimige aardappels, geschild

1 komkommer, gewassen

2 venkels

75 g rucola

1 tl appelazijn

4 el olijfolie

Ingrediënten bestellen

Palmesteyn Hamburger 2 stuks ca. 360 gr
€ 4,98
Avocado
€ 1,49
Komkommer
€ 0,99
Rucola 100 gr
€ 1,99
Beutelsbacher Appelazijn 750 ml
€ 2,99
Olitalia Olijfolie Extra Virgin 500 ml
€ 4,09
Bereidingswijze
Snijd de venkelknol in zeer kleine stukken, snijd de dunne stengels in zeer dunne plakjes en houd die apart. Snijd de aardappel in stukken.

Breng de aardappel met de kleine stukken venkelknol aan de kook, breng op smaak met zout en laat, met de deksel op de pan, 20 minuten koken.

Snijd de komkommer en avocado in kleine blokjes en meng met de dunne plakjes venkelstengel. Meng de appelazijn met 2 el olijfolie, breng op smaak met zout en versgemalen peper en schep om met het komkommermengsel.

Bestrijk de hamburgers dun met 1 el olie. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin de hamburgers in 7-8 minuten vanbuiten goudbruin en vanbinnen rosé, keer halverwege.

Giet de aardappels met de venkel af en laat nog 1 minuut op hoog vuur, zonder deksel op de pan, droogstomen. Stamp de aardappels en venkels fijn met de rest van de olie, breng op smaak met versgemalen peper.

Serveer de hamburgers met de venkelpuree, de rest van de rucola en de komkommersalsa.

Eet smakelijk!