RECEPT
Palmesteyn ribeye,
met kruidensalade en bloemkoolpuree
4 personen
20 min

Ingrediënten

1 bloemkool, in roosjes

mix van verschillende verse kruiden

100 g verse spinazie

4 el olijfolie extra vierge (liefst Lados)

handvol pijnboompitten

600 g ribeye, in vier stukken en op kamertemperatuur

Ingrediënten bestellen

Bloemkool
€ 2,99
Notenkruid In Pot
€ 1,99
Bieslook In Pot
€ 1,99
Basilicum In Pot
€ 1,99
Verse Spinazie 450 gr
€ 1,99
Pijnboompitten ca. 60 gr
€ 3,35
Palmesteyn Rib-Eye 1 stuk ca. 400 gr
€ 13,96
Bereidingswijze
Kook de bloemkoolroosjes in 15 minuten zeer gaar.

Meng de verse kruiden met de spinazie en zout en versgemalen peper naar smaak en schep daarna voorzichtig om met 1 el olie.

Rooster de pijnboompitjes goudbruin in een droge koekenpan, laat op een bordje afkoelen.

Verhit een grill- of koekenpan. Dep de ribeye droog en bestrijk dun met olie. Grill of bak het vlees op hoog vuur in 3-5 minuten goudbruin van buiten en rood of rosé vanbinnen, keer halverwege. Dek het vlees af met aluminiumfolie en laat 1-2 minuten rusten alvorens het met zout en versgemalen peper te bestrooien.

Giet de bloemkool af en stamp het of mix het, met de rest van de olijfolie, tot een puree, breng op smaak met zout en versgemalen peper.

Serveer het vlees met de kruidensalade en bloemkoolpuree en bestrooi met de pijnboompitjes.

Eet smakelijk!