RECEPT
Panna cotta
met geschaafde melkchocolade en granaatappel
4 personen
50 + stijven min

Ingrediënten

300 ml volle melk

300 ml slagroom

1 vanillestokje, opengesneden

6 blaadjes gelatine

50 g suiker

1 granaatappel

4 el frambozenjam van Vink

100 g melkchocolade, geschaafd

puddingvorm, met water omgespoeld

Ingrediënten bestellen

Den Eelder Boeren Volle Melk 1 l
€ 1,19
Vanillestokjes
€ 2,19
Dr.Oetker Bladgelatine 20 gr
€ 0,84
Van Gilse Kristalsuiker 1 kg
€ 0,62
Granaatappel
€ 1,99
Bereidingswijze
Voorbereiden:

Breng de melk met de slagroom en het merg van de vanille aan de kook en laat op laag vuur, op een warmhoudplaatje, 30 minuten trekken. Week de gelatine in koud water tot het zacht is geworden. Roer de suiker door de melk tot het geheel is opgelost. Knijp het vocht van de zacht geworden gelatine eruit. Neem de pan van het vuur, verwijder het vanillestokje en los de gelatine op in het melkmengsel. Schenk het mengsel in een puddingvorm en laat op een koele plek opstijven.

Halveer de granaatappel. Let op, dit kan ontzettend spatten en heel vieze vlekken geven! Vul een grote bak met water en breek de granaatappel onder water in stukken, pel onder water zoveel mogelijk van de schil eraf zodat de granaatappelpitjes vrijkomen. Verwarm de frambozenjam al roerende met 3 el water tot een sausje.

Bereiden:

Vul een grote bak met zeer heet water. Dompel de puddingvorm 30 seconden onder in het hete water, leg een presenteerbord op de puddingvorm en keer het geheel samen zodat de pudding uit de vorm op het bord glijdt. Gebeurt dit niet, gebruik geen geweld maar dompel de puddingvorm opnieuw enkele seconden onder in het hete water. Probeer eventueel een zijkant van de pudding los te duwen van de puddingvorm.

Bestrooi de pudding met granaatappelpitjes en geschaafde chocolade en serveer met de frambozensaus.

Eet smakelijk!