RECEPT
Picknicktaartje
met venkel, buffelmozzarella en coeur de boeuftomaat
4 personen
10 + 30 min

Ingrediënten

2 venkelknollen

2 ronde kleine broden

100 gr olijven, zonder pit

6 coeur de boeuftomaten, in plakjes

1 bos basilicum

3 el olijfolie

1 zakje rucola

2 buffelmozzarella ’s, in plakken

Ingrediënten bestellen

Grand Gerard Olijven Zwart 156 ml
€ 0,79
Coeur De Boeuf Tomaat ca. 200 gr
€ 1,20
Basilicum In Pot
€ 1,99
Rucola 100 gr
€ 1,99
Garofalo Mozzarella 1 stuks
€ 3,99
Bereidingswijze
Verhit de oven voor op 180 °C. Snijd de venkel met een kaasschaaf of dunschiller in zeer dunne plakjes.

Snijd de kapjes van de bovenkant van de broden, haal het broodkruim er aan de binnenkant uit. Bestrijk de binnenkant van het uitgeholde brood met olie en zout en peper naar smaak.

Maak nu laagjes in het brood van venkel, tomaat, basilicum, mozzarella en olijven. Dek af met het kapje, bestrijk de bovenkant met olie en bak het brood 30 minuten in het midden van de oven.

Maak een salade van de rest van de rauwe venkel, tomaat, rucola, basilicum, olijven en de rest van de olie, breng op smaak met zout en peper. Snijd elk broodtaartje in punten en serveer met de salade.

Eet smakelijk!

Tip: het broodkruim wordt in dit recept niet gebruikt; gooi het echter nóóit zomaar weg!! Niets is lekkerder dan eigengemaakte croutons of paneermeel, of wat dacht je van een pasta met broodkruim en knoflook? Mocht je het niet meteen kunnen gebruiken, bewaar het dan in een afgesloten zak in de vriezer.