RECEPT
Ratatouille
met komijn, oude boerenkaas en quinoa
4 personen
25+20 min

Ingrediënten

1 aubergine, in dunne reepjes

1 tl gemalen komijn

4-5 el olijfolie

1 courgette, in plakjes

3 paprika's (liefst in alle kleuren)

250 g quinoa

4 tomaten, in plakken

150 g oude boerenkaas, geraspt

Ingrediënten bestellen

Aubergine
€ 0,99
Komijnzaad - Tafelstrooier 22 gr
€ 1,95
Courgette
€ 0,99
Paprika Geel
€ 0,99
Greenage Quinoa Wit 400 gr
€ 2,99
Snoek Boeren Oud ca. 600 gr
€ 9,24
Bereidingswijze
Bestrooi de aubergine licht met zout en komijn. Rol de aubergine op in een schone theedoek en knijp ze zoveel mogelijk droog.

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Verwarm 2 el olie in een koekenpan en bak hierin op hoog vuur de aubergine 5 minuten, voeg eventueel extra olie toe. Neem de aubergine uit de pan en doe over in een ovenschaal.

Bak de courgette 2 minuten op hoog vuur in een lepel olie, schep af en toe om. Doe de courgette bij de aubergine en bak vervolgens de paprika 3-4 minuten op hoog vuur in de rest van de olie.

Spoel intussen de quinoa enkele malen in een zeef en kook vervolgens volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Meng de groenten met de plakken tomaat in de ovenschotel, bestrooi met zout en versgemalen peper en tenslotte met de kaas. Laat de ratatouille in 20 minuten gaar worden.

Serveer met de quinoa.

Eet smakelijk!