RECEPT
Heilbot
met doperwt-dillepuree en ontvelde tomaatjes
4 personen
15 min

Ingrediënten

500 g kerstomaatjes

450 g doperwten (diepvries)

3 el boter

4 stukken heilbotfilet (à 150 g)

2 sjalotjes, in dunne ringetjes

1 bosje dille, fijngesneden

3 el crème fraîche

staafmixer

Ingrediënten bestellen

Mini Pruim Trostomaten 1 tros (±10 stuks) ca. 150 gr
€ 1,79
Proef Roomboter Gezouten 250 gr
€ 2,99
Natural Cool Doperwten 450 gr
€ 2,49
Heilbotfilet (Kweek) ca. 200 gr
€ 4,50
Sjalotten 250 gr
€ 0,99
Dille 20 gr
€ 1,39
Bereidingswijze
Breng een pan met water en zout naar smaak aan de kook. Leg de tomaatjes ca. 1 minuut in het kokende water. Neem, zodra de tomaatvelletjes barsten, de tomaatjes met een schuimspaan uit het water en leg ze in een bak met koud water.

Je kunt nu heel gemakkelijk de velletjes verwijderen, maar doe eerst de doperwtjes in het kokende water en wacht tot het geheel kookt.

Verhit intussen 2 el boter in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bak de heilbot op middelhoog vuur in 4-6 minuten gaar, keer halverwege (dit gaat t best door 2 spatels onder de vis te steken en ze in een beweging om te draaien.

Ontvel de tomaatjes terwijl de erwtjes aan de kook komen en de vis bakt, snijdt ze daarna in stukken en schep om met de sjalotringen, breng op smaak met zout en peper. Draai het vuur uit, breng de vis op smaak met zout en peper en dek even af met aluminiumfolie tot de doperwtenpuree klaar is.

Giet de doperwtjes af als ze 3 minuten gekookt hebben, doe ze over in een hoge, smalle kom en pureer ze, samen met de rest van de boter, het grootste gedeelte van de dille, crème fraîche en zout en versgemalen peper naar smaak, snel met een staafmixer tot een grove puree.

Verdeel de puree over vier warme borden, leg een stuk vis ernaast en schep de tomaatjes erop en erover. Garneer met de achtergehouden dille.

Eet smakelijk!