RECEPT
Broccolifrittata
met feta, goudgele knoflook en tomaatjes
4 personen
35 min

Ingrediënten

400 gram broccoli, kleine roosjes

8 eieren

150 gram feta, verbrokkeld

2 el olijfolie

2 teentjes knoflook

1 el boter

300 gram tomaatjes

brood

ovenbestendige koekenpan

Ingrediënten bestellen

Broccoli
€ 1,69
Vrije Uitloop Eieren 10 stuks
€ 2,39
Knoflook Vers
€ 1,29
Proef Roomboter Ongezouten 250 gr
€ 2,99
Mini Pruim Trostomaten 1 tros (±10 stuks) ca. 150 gr
€ 1,79
Le Perron Pain Tradition
€ 2,79
Bereidingswijze
Breng een ruime pan met water en zout aan de kook. Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de broccoli in 2 gedeelten 1-2 minuten, neem met een schuimspaan uit de pan en leg onmiddellijk in een bak met ijskoud water om het kookproces te stoppen. Laat de broccoli daarna uitlekken en dep droog.

Verwarm de olie op laag vuur in de pan en fruit hierin in 1-2 minuten de knoflook goudgeel. Schenk de knoflook met olie uit de pan en zet apart.

Klop de eieren los met weinig zout en peper naar smaak en meng met ¾ van de broccoli en ¾ van de feta. Verwarm de boter in de koekenpan (waar eerst de knoflook in is gebakken) en schenk het eiermengsel erin. Laat het geheel op laag vuur, met deksel op de pan, 10 minuten garen, neem daarna de deksel van de pan en zet de koekenpan met frittata nog 10-15 minuten in de oven – tot het eiermengsel gestold is en aan de bovenkant licht begint te kleuren.

Meng de tomaatjes met de achtergehouden broccoli, achtergehouden feta, zout en peper naar smaak, knoflook olie en gebakken knoflook. Snijd de frittata in 8 stukken. Verdeel de salade over vier borden en leg op elk bord 2 stukken frittata. Serveer met lekker brood.

Eet smakelijk!