RECEPT
Gebakken heilbot
met Hollandse garnalen
2 personen
30 min

Ingrediënten

Hollandse garnalen

Theelepels geraspte mierikswortel (potje)

2 eetlepels verse basilicum (bakje a 15 gr, heel fijn gesneden)

2 zeewolffilets (ca. 125 gr per stuk)

1/2 sinaasappel (uitgeperst)

50 gr bloem

Tagliatelle (zwart pasta)

50 gr boter

Ingrediënten bestellen

Hollandse Gepelde Garnalen 100 gr
€ 5,95
Basilicum In Pot
€ 1,99
Zeewolffilet Vers ca. 200 gr
€ 4,90
Weerribben Roomboter 250 gr
€ 2,79
Bereidingswijze
Meng de garnalen in een kom met de mierikswortel, het basilicum en (versgemalen) peper naar smaak. Wrijf de zeewolffilets in met zout, peper en sinaasappelsap en laat ze even liggen. Strooi de bloem op een bord en wentel de visfilets erdoor.

Kook de tagliatelle in een pan met ruim kokend water met wat zout in 7-8 minuten beetgaar. Verhit de boter in een koekenpan en bak de zeewolffilets op matig hoog vuur in 8-10 minuten bruin en gaar, keer ze regelmatig. Laat de tagliatelle in een vergiet uitlekken.

Draai een portie tagliatelle rond een vork en laat dit als een nestje in het midden van een warm bord glijden. Leg er een zeewolffilet op. Schep de garnalen door het bakvet en schep ze daarna direct op de zeewolffilet.