RECEPT
Gegaarde tonijn
met garnaaltjes, avocado en gemarineerde rodekool
4 personen
25 min

Ingrediënten

1 limoen, geperst

1 citroen, geraspt en geperst

1 sinaasappel, geperst

200 g sashimi tonijn, in dunne plakken

100 g Hollandse garnalen

2 el honing

3 el olijfolie extra vierge

150 g rodekool

1 eetrijpe avocado

1 bakje tuinkers, geknipt

Ingrediënten bestellen

Limoenen
€ 0,49
Citroenen
€ 0,59
Sinaasappels ca. 350 gr
€ 0,70
Tonijn Sashimi ca. 200 gr
€ 7,80
Hollandse Gepelde Garnalen 100 gr
€ 5,95
Avocado
€ 1,49
Tuinkers 120 gr
€ 1,39
Bereidingswijze
Voorbereiden:

Meng het limoen, citroen en sinaasappelsap met 2 el olie en zout en peper naar smaak. Leg de plakken tonijn en de garnalen in dit mengsel (houd 3 el apart) en laat enige uren staan (dit mag ook een dag tevoren).

Schaaf de rode kool fijn met een dunschiller of kaasschaaf. Bestrooi de kool met zout en kneed de kool enkele minuten met het zout, hierdoor wordt de kool zacht en beter verteerbaar. Meng 2 el van het achtergehouden citrusvocht met de honing tot de honing geheel is opgelost en daarna met de rest van de olie, breng op smaak met versgemalen peper.

Meng de kool met deze dressing en laat de smaken liefst een paar uur of een hele nacht intrekken.


Bereiden:

Schil de avocado en snijd in mooie plakken, besprenkel met de achtergehouden el citrusvocht om verkleuring te voorkomen. Verdeel de gemarineerde rodekool over vier borden en schep de avocado erop.

Neem de vis uit de marinade en leg op het avocado-rodekoolsalade. Bestrooi met tuinkers en versgemalen peper.


Eet smakelijk!