RECEPT
Gegrilde botervis
Met gepofte tomaatjes, aardappelsalade en spekjes
Meer afbeeldingen
4 personen
30 min

Ingrediënten

Botervis

Trostomaten

Peterselie

Spekblokjes

Mayonaise

Knoflookolie

Ingrediënten bestellen

Botervis Steak (Diepvries) 1 kg
€ 13,95
Hollandse Trostomaten 1 tros (±6 stuks) ca. 650 gr
€ 2,59
Peterselie In Pot
€ 1,99
Magere Spekblokjes ca. 300 gr
€ 4,49
Hellmann's Mayonaise Reg 210 ml
€ 2,59
Bereidingswijze
Kook als eerst de krieltjes beetgaar en spoel deze daarna koud af. Bak ondertussen de spekblokjes en laat ze vervolgens op wat keukenpapier uitlekken. Hak tijdens het uitlekken van de spekjes de peterselie lekker fijn.

Halveer de krieltjes en doe deze in een ruime kom. Voeg hier naar smaak de spekjes, peterselie en mayonaise toe. Maak het af met wat peper en zout.

Zet de oven op 160 graden. Snijd de tomaten door de midden en leg ze met de open zijde naar boven in een ovenschaal. Bestrooi ze met peper, zout, fijne kruiden en knoflookolie. Zet nu de schaal in de oven.

Grill ondertussen de botervis aan beide kanten voor 4 minuten.

Eet smakelijk!