RECEPT
Hamburger met avocado
Recept voor de barbecue
4 personen
30 min

Ingrediënten

4 hamburgers (150 g p. stuk)

1 rode ui, in ringen

1 grote tomaat, in plakken

4 el mayonaise

2 avocado's, in plakjes

8 blaadjes eikenbladsla

Ingrediënten bestellen

Hellmann's Mayonaise Reg 210 ml
€ 2,59
Avocado
€ 1,49
Eikenbladsla
€ 1,99
Bereidingswijze
Stap 1
Verhit de barbecue en verdeel de kolen in twee zones. De ene helft met veel kolen en de andere helft met weinig kolen. Bekijk het bbq-basics filmpje op onze Facebookpagina om te zien hoe je dit doet.

Stap 2
Bak de hamburgers in een paar minuten bruin boven het hete deel met veel kolen. Leg de hamburgers daarna boven het deel met weinig kolen en gaar ze nog 5 – 8 minuten door (afhankelijk van de gewenste gaarheid).

Stap 3
Snij de burger broodjes doormidden en rooster de snijkanten kort boven het hete deel.

Stap 4
Besmeer de snijkanten met mayonaise en beleg de hamburgers achtereenvolgens met 2 blaadjes sla, een halve avocado in plakjes, een hamburger, plakjes tomaat en rode ui ringen.