RECEPT
In zoutkorst gegaarde bietjes
Met waterkers, noten en pittige kaas
4 personen
20 min

Ingrediënten

4 kleine bietjes

1-2 kilo grof zeezout

100 ml appelazijn

2 el honing

1 rode ui, in ringen

4 el olijfolie

handvol gepelde pistachenoten

100 g waterkers

100 g pittige kaas

Ingrediënten bestellen

Rode Kroten Bio ca. 170 gr
€ 0,34
Beutelsbacher Appelazijn 750 ml
€ 2,99
Rode Uien Los 1 stuk
€ 0,30
Pistache In Dop ca. 161 gr
€ 3,94
Waterkers
€ 1,99
Parmezaan (Rm) ca. 250 gr
€ 6,88
Bereidingswijze
Voorbereiden:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Borstel de bietjes schoon maar zorg ervoor dat ze niet vochtig worden.
Doe de bietjes in een goed passende schaal en schep het zout erover, zorg dat de bietjes volledig bedekt zijn.
Pof de bietjes in het zout in 1 uur gaar en laat in het zout afkoelen. Meng de appelazijn met de honing en zout
en versgemalen peper naar smaak. Leg de uiringen in het azijnmengsel en laat de smaken enige uren op elkaar
intrekken. Neem de afgekoelde bietjes uit het zout, borstel al het zout eraf en schil de bietjes.
Snijd de bietjes in flinterdunne plakken en besprenkel ze met de helft van de olie.

Bereiden:

Neem de uiringen uit het azijnmengsel en knijp goed uit. Neem 1 el van het azijnmengsel en klop dit met de rest van de olie tot een dressing. Meng de waterkers met de helft van deze dressing en verdeel over vier borden. Leg op elk bord enkele plakjes biet, enkele gemarineerde uiringen en kaas en druppel de rest van de dressing erover. Bestrooi met pistachenoten en versgemalen peper.

Eet smakelijk!