RECEPT
Kippenstoof
met paprika, abrikoos en amandel
4 personen
35 min

Ingrediënten

4 kippenbouten

300 g basmatirijst

3 rode paprika's, gesneden

300 g winterpeen, in schuine plakken

100 ml sinaasappelsap

50 g gedroogde abrikoos, gesneden

50 g amandel, fijngestampt

bosje koriander, fijngesneden

Ingrediënten bestellen

Paprika Geel
€ 0,99
Bio Winterpeen 1 kg
€ 1,99
Ongezwavelde Abrikozen ca. 285 gr
€ 4,50
Amandelen Bruin ca. 80 gr
€ 1,78
Koriander Gemalen - Tafelstrooier
€ 2,19
Bereidingswijze
Bereiden:

Leg de kippenbouten met de plakken winterpeen en abrikoos in een braadpan, schenk het sap erbij,
breng aan de kook en verwarm het geheel 20 minuten in een afgesloten pan.

Zet intussen de rijst op in een ander pannetje (waarin het water een vingerkootje hoger staat dan de rijst), voeg zout naar smaak toe en breng het geheel aan de kook.

Draai het vuur van de pan rijst laag en laat het vocht van de rijst verdampen (dus doe geen deksel op de pan) – prik met de achterkant van een pollepel gaten in de rijst zodat ook het vocht onderin kan verdampen. Draai het vuur uit, doe de deksel op de pan en laat de rijst nog 10 minuten staan.

Doe de abrikoos en paprika bij de kippenstoof en verwarm nog 10 minuten.

Rooster de stukken amandel in een droge koekenpan goudbruin en laat op een bordje afkoelen.

Breng de kippenstoof op smaak met zout en versgemalen peper.
Serveer de kippenstoof met de rijst en bestrooi royaal met geroosterde amandel en koriander.

Eet smakelijk!