RECEPT
Lintpasta met kropsla
en gesmolten camembert, amandel en olijven
4 personen
20 min

Ingrediënten

1 krop kropsla

3 stengels bleekselderij

300g lintpasta

1 camembert

1 komkommer, in dunne plakjes

50g geschaafde amandel

100g pitloze zwarte olijven met olie

handvol platte peterselie

Ingrediënten bestellen

Kropsla
€ 1,49
Bleekselderij
€ 1,99
Verse Pasta - Tagliatelle 250 gr
€ 1,99
Camembert (RM) 250 gr
€ 4,99
Komkommer
€ 0,99
Amandelschaafsel 100 gr
€ 2,99
Kalamata Olijven ca. 190 gr
€ 3,78
Peterselie 20 gr
€ 1,39
Bereidingswijze
Was de kropsla zorgvuldig, laat de bladeren in een vergiet uitlekken en droog daarna voorzichtig elk blaadje met een theedoek.

Rol een derde van de slablaadjes op en scheur in reepjes. Snijd de bleekselderij in piepkleine blokjes.

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar.

Neem de camembert uit de verpakking, leg in een koekenpan met antiaanbaklaag en verwarm, met de deksel op de pan,
op een laag vuur 4-5 minuten.

Meng de olie van de olijven met de komkommer en hele slablaadjes. Laat de pasta uitlekken,
schep om met de gesneden sla en bleekselderij.

Neem camembert met een spatel uit de pan en snijd in vier stukken.

Verdeel sla en pasta over 4 borden en leg een stuk camembert erop. Bestrooi met amandel, olijven en peterselie.

Eet smakelijk!