RECEPT
Pittige biefstuk
met gesmoorde zoete paprika en krieltjes
4 personen
25 min

Ingrediënten

½ krop sla, gewassen en gedroogd

4 paprika's, gesneden

2 tl rodewijn azijn

4-5 el olijfolie

4 biefstukken op kamertemperatuur

4 couer de boeuf tomaten, fijngesneden

1 zak krieltjes (500 g)

Spaanse zoutmengsel hangde-roosterd

Aluminiumfolie

Ingrediënten bestellen

Paprika Geel
€ 0,99
Kropsla
€ 1,49
Coeur De Boeuf Tomaat ca. 200 gr
€ 1,20
Olitalia Olijfolie Extra Virgin 500 ml
€ 4,09
Bereidingswijze
Verhit 1 el olie in een antiaanbak hapjespan en fruit de paprika hierin 2-3 minuten, schep af en toe om. Doe de tomaten erbij met 1 tl azijn en 1 mespunt suiker, leg de deksel op de pan en laat zachtjes sudderen.

Verhit intussen de krieltjes volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking (laat ze dus in het zakje zitten) 9 minuten in de magnetron. Neem ze eruit en laat ze vervolgens in het paprikamengsel meesmoren. Klop intussen een dressing van 2 el olie, 1 tl azijn, een mespunt suiker en zout en peper naar smaak.

Dep de biefstukken helemaal droog met keukenpapier. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin op hoog vuur de biefstukken 4 tot 6 minuten, beweeg ze af en toe met een spatel over de bodem van de pan. Keer het vlees om en bak de andere zijde nog 2-3 minuten.* Bedek het vlees met aluminiumfolie en laat enkele minuten rusten.

Schep de sla om met de dressing. Breng de gesmoorde paprika op smaak met het Spaanse zoutmengsel. Snijd de biefstukken dwars op de draad van het vlees in plakken. Bestrooi het vlees met het Spaanse zoutmengsel en serveer met het paprikamengsel, schep ook wat van het paprikavocht over de biefstuk. Geef de sla erbij.

Eet smakelijk!

* Als je liever je biefstuk rosé of doorbakken eet, bak het vlees dan enkele minuten langer. Controleer de mate van garing door met een lepeltje op het vlees te drukken: veert het mee, dan is het rood. Als het niet meer meeveert betekent dat de biefstuk doorbakken en de fase er tussen in is rosé.