RECEPT
Roodbaarsfilet
met komkommer, venkel en pestopasta
4 personen
15 min

Ingrediënten

600 g roodbaarsfilet

300 g tagliatelle

1 venkel, zeer dun gesneden

1 komkommer, in dunne plakjes

3 el olijfolie

1 tl witte wijn azijn

50 gr rucola

4 el pesto*

Ingrediënten bestellen

Roodbaarsfilet (Met Vel) ca. 200 gr

Normale prijs: € 4,30

Special Price € 3,98

Verse Pasta - Tagliatelle 250 gr
€ 1,99
Komkommer
€ 0,99
Olijfolie Lithari 0,25 l
€ 5,99
Olivier Azijn Witte Wijn 0,5 l
€ 3,69
Home Made Pesto
€ 2,95
Bereidingswijze
Laat de vis enigszins op kamertemperatuur komen. Kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing (elke soort pasta kan een andere garingstijd hebben). Bewaar de takjes venkelgroen, meng de venkel en komkommer. Verhit de helft van de olie in een koekenpan.

Dep de vis goed droog met keukenpapier en bak ze daarna in 8-9 minuten gaar, keer halverwege en bestrooi met zout en versgemalen peper naar smaak.

Klop een dressing met de rest van de olie, azijn en zout en versgemalen peper naar smaak. Schep de dressing om met de groenten en meng daarna met de blaadjes rucola.

Laat de tagliatelle uitlekken en schep onmiddellijk om met de pesto. Verdeel de groenten over vier borden, schep de pasta erop en leg de vis ernaast. Bestrooi het gerecht met het achtergehouden venkelgroen.

Eet smakelijk!

* Je hebt pesto en pesto – en dit gerecht valt of staat bij het gebruik van de juiste pesto: pesto van een goede kwaliteit. Zelfgemaakt is natuurlijk áltijd het lekkerst!