RECEPT
Stoofschotel
met skrei, paddenstoel en dille
4 personen
55 min

Ingrediënten

2 el boter

750 g aardappel, in schijfjes

125 ml crème fraîche

600 g skrei, op kamertemperatuur

2 el grove mosterd

100 ml paddenstoelen- of kippen- bouillon (evt. van potje of blokje)

500 g gemengde paddenstoelen, gesneden

1 bosje dille, fijngesneden

Ingrediënten bestellen

Isigny Creme Fraiche 0,2 l
€ 2,59
Zaanse Mosterd Grof 335 gr
€ 1,09
Y.O.N. Groentebouillonblokjes 66 gr
€ 1,29
Paddenstoelmix Gesneden 200 gr
€ 2,99
Dille 20 gr
€ 1,39
Bereidingswijze
Bereiden:

Verwarm de boter in een braadpan. Doe de aardappels erbij, leg het deksel op de pan en laat
de aardappels 15 minuten, op laag vuur, garen. Schud de pan af en toe maar neem het deksel niet van de pan.

Verwarm de oven voor op 100 °C.

Meng de crème fraîche met de mosterd en de (hete!) bouillon.

Neem de deksel van de pan, bestrooi de aardappels licht met zout en schep ze om. Doe de paddenstoelen erbij, bestrooi met versgemalen peper en schenk het bouillonmengsel erbij. Leg tenslotte de stukken vis erop, bestrooi met zout en versgemalen peper en sluit de pan af met het deksel.

Schuif de pan in het midden van de oven en laat het gerecht 30 minuten stoven.

Bestrooi het geheel vlak voor serveren ruim met dille.

Eet smakelijk!