RECEPT
Tataki
van Palmesteyn rund
4 personen
15 min

Ingrediënten

400 gr bavette

1 EL olijfolie

100 ML sojasaus

2 EL rijstwijn (Mirin)

Een beetje Sesamzaadjes

Grof zeezout

Veldsla

Ingrediënten bestellen

Lados Extra Vierge 0,25 l
€ 4,49
Yama Kikkoman Sojasaus 150 ml
€ 2,99
Zeezout - Molen
€ 2,49
Molen Zwarte Peper 40 gr
€ 2,99
Veldsla 100 gr
€ 1,99
Bereidingswijze
Marineer het vlees voor 2 uur in 100 ml sojasaus en 2 eetlepels rijstwijn.

Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan die groot genoeg is voor het vlees. Schroei kort de bavette aan alle zijdes dicht op hoog vuur. Leg hierna het vlees in de koelkast om af te koelen (30 minuten in de vriezer is ook een optie).

Snijd met een scherp mes het vlees in zo dun mogelijke plakjes. Leeg daarna het vlees per portie dakpansgewijs op het bord. Bedruppel het vlees met nog wat sojasaus en voeg verder nog peper, zout en sesamzaadjes naar smaak toe. Garneer het bord tot slot met wat veldsla.

Eet smakelijk!