RECEPT
Zeeduivel spiezen
Recept voor de barbecue
4 personen
60 min

Ingrediënten

500 g zeeduivelfilet

5 g verse rozemarijn, fijngehakt

4 el olijfolie (om te bakken)

2 teentjes knoflook, geperst

4 g zout ( 1 tl)

1 g gemalen peper

1 citroen

1 groene paprika

1 gele paprika

12 kerstomaatjes

Ingrediënten bestellen

Zeeduivel ca. 1500 gr
€ 21,75
Rozemarijn 20 gr
€ 1,39
Bio Knoflook 3 stuks
€ 1,29
Zeezout - Molen
€ 2,49
Molen Zwarte Peper 40 gr
€ 2,99
Bio Citroenen 2 x
€ 1,99
Paprika Groen
€ 0,99
Paprika Rood
€ 0,99
Cherry Tomaat Bio 250 gr
€ 1,99
Bereidingswijze
Stap 1
Snij de zeeduivelfilet in blokken van 3 cm. Meng de rozemarijn, olie, knoflook, zout en peper in een kom. Rasp de helft van de citroenschil erboven en snij de citroen in parten. Meng de stukken vis met de marinade en laat 30 minuten afgedekt staan in de koeling.

Stap 2
Snij de paprika’s in blokken van 3 cm.

Stap 3
Rijg de stukken vis om en om met de stukken paprika en kerstomaatjes aan de stalen spiesen. Stalen spiesen geleiden de warmte goed en garen daarom de vis ook van binnenuit.

Stap 4
Rooster de zeeduivelspiesen in 5 minuten gaar op een matig hete barbecue. Keer ze regelmatig.

Tip: Lekker met romescosaus, aïolie of uiensaus